Clima Connection 2008 Power Puzzle Dagbog 2007 - 2008  Nano Quest 2006

 

25. November 2007:
I dag nåde vi både den teoretiske og den tekniske præsentation. I den teoretiske gik det bare super, og alle kunne hvad de skulle, og mere til. Vi kom ind da under tid. Til den tekniske fik kørerne en masse ny viden, om robotten og værktøjerne, som de ikke viste før, og nu skulle de gerne være klar til teknisk fremvisning. Vi fik også øvet sang, og Dorte, Anne Vibe og Nicole fik øvet noget dico-dans, det kørte bare. I dag havde Ejner kage med. Mmm.

 

18. November 2007:
Vi har fået pakket til Herning turen. Og lavet nogle nye puzzels-spilsbrikker med spare-tips, kigget på det teoretiske og tekniske. Og vi har været samlet for at se, hvad vi kunne gøre bedre når vi skulle til Herning, og hvad der bare skulle blive som det var. Dem der kører har programmeret robotten igen og er næsten færdig med det, men der mangler stadig noget. Dagens bedste nyhed var at Mads Bram kom tilbage, men han skulle til gengæld have kage med, den smagte godt. Nicole og Charlotte’s far havde lavet en ny sang. Den har melodien fra Ghostbusters. Vi fik også kigget på værelsesfordelingen i Herning. Det ser godt ud, men det skal måske laves om.

 

10. November 2007:
Konkurrencedag i Nordalshallen.
Vi ankom kl. 08.00 og startede med at sætte pitten op. Vi hang FLL bluser op fra de tidligere år, alle vores energi-spare-tips, plakater fra USA. Vi havde en konkurrence hvor man kunne vinde flotte Lego præmier. Mange deltog, men kun 2 var heldige at vinde, men de blev meget glade for deres præmie. Vi var det første hold der skulle køre med robotten. Det gik godt, men vi fik ikke 400 point.
Lige efter skulle vi til teoretisk fremlæggelse. Det føltes rigtig da vi var færdige, selvom Anne Vibe fik sagt noget forkert, men hun rettede sig selv hurtigt.
Anden og trejde robotkørsel gik fint. Den ene omgang kørte vi fuld point. 400 !!
Så var det tid til teknisk præsentation. En god oplevelse.
Vi kom til semi-finale i robotkørslen, hvor der kun var 4 hold tilbage. T.E.P. Team Nydam og Robonauterne og NXT Generation.
Finalen kom til at stå mellem T.E.P. og os (NXT Generation). Vi tabte og kom på anden pladsen. Vores robot, den ville bare ikke mere, så det var en velfortjent sejr til T.E.P.
Så var det snart tid til præmieoverrækkelsen, vi var spændte på om vi ville komme videre og hvilke priser vi evt. fik. Vi fik i alt 6 priser. Dagbogspris, Konstruktion, Samarbejdsprisen, Indsigtsprisen, 2. robotpris samt den flotte Championpris i Nordborg. Og selvfølgelig også en ”guld” medalje. Vi var meget stolte og glade og glæder os til konkurrencen i Herning. Vi tog et rigtig flot gruppebillede efter prisuddelingen.
Om aftnen ca. kl.20 mødes vi over ved Berit og Carsten, til After Party. Det var en hygge aften, hvor vi snakkede meget, og hyggede os. Vi spiste Chips og gulerødder. Mmmm… Vi tog hjem klokken… ja, meget sent om natten. Nå en dejlig dag, med masser af ny viden.
Herning vær beredt, for her kommer: NXT Generation

 

9. November 2007:
Sidste mødeaften, vi fik lavet den tekniske præsentation færdig og øvede på fremlæggelsen. Vi pakkede alle vores ting til, at pynte pitten med. Robot-kørerne, Charlotte og Nicolai øvede på at blive endnu bedre og hurtigere. Da det var den sidste aften fik vi pizza. Vi glæder os alle rigtig meget til i morgen.


8. November 2007:
Det er torsdag. Vi har alle haft tekster med hjem, så vi kunne øve til i dag. Dorte kom ikke, da hun skulle til klassefest, men hun har lovet at øve flittigt hjemme! Anne har øvet sig meget godt, og kan det næsten udenad ligesom mange af de andre på holdet. Robotten kører fint. Der arbejdes på den tekniske præsentation, som skal indeholde beskrivelser af programmer og værktøjer samt fotos.
 

7. November 2007:
Vi har meget travlt. Teoretisk præsentation er nu færdig og alle øver på fremlæggelsen. Charlotte og Nicolai øver stadig ihærdigt med robotten og prøver hele tiden, at blive bedre og hurtigere til at montere værktøjer. Ny tid i dag; 2:15 og næsten 400 points. Susanne er ved at lægge sidste hånd på dagbogen, så den er klar til lørdag. Alle er meget spændte.
 

6. November 2007:
Der blev arbejdet intensivt på den teoretiske opgave og færdiggørelse af dagbogen. Nicole, Anne Vibe og Dorte øvede fremlæggelse af sparetips til den teoretiske præsentation. Der blev også gjort fremskridt med robotten. Der blev øvet rigtig meget. Charlotte og Nicolai er sat på som 1. robotkørere. Da vi fik kage så alle drengene noget komikershow på computeren. Susanne lærte Charlotte en støvledans.
 

5. November  2007:
Til Uddannelses-forum i Odense. Mikroværkstedet havde inviteret NXT Generation holdet til, at komme og vise Lego Mindstorms robotten og lidt om FLL frem. Vi kørte på den nye bane …..
Det var en uddannelsesmesse, hvor der kom mange lærere og studerende forbi vores stand, og så hvad vi havde at vise frem.
Nogen gav os idéer til robotkørslen og vi hjalp et andet FLL hold i gang. Men det var også hårdt, at være i gang hele dagen. Charlotte tog sig en lille lur, under det robotbord vi kørte på. Tom havde det sjovt med at gå rundt at samle kuglepenne. De prøvede også at køre på en Segway.
Det bedste ved hele dagen var, at vi kom under 2½ min. i robot-kørslen. YES.
Det bedste ved hele dagen var, at vi kom under 2½ min. i robot-kørslen. YES.
En lang og sjov og oplevelsesrig dag


3-4. november 2007:
I dag mødes vi kl. 16.00, med pakkede tasker og dyner/soveposer. Vi havde hårdt arbejde forude, og en DVD aften. Vi startede med det hårde arbejde, Susanne fik lavet sangen, men hun skulle begynde forfra hele tiden, fordi computeren ikke kunne klare programmet. Benjamin og Tom havde det heller ikke så sjovt, fordi robotten slet ikke gjorde, som den skulle, men det blev bedre. Jesper og Nicolai fik nogle gode idéer til den teoretiske opgave, det havde de det meget sjovt med. Dorte, Nicole og Anne Vibe begyndte at lave sparetips plakater, og indtil videre, ser det godt ud, men de er ikke færdige.
Alle de problemer der har været i dag, kan ikke slå os ud for vi fik kage ;) MMM… så kan der arbejdes igen!!
Hen på aftenen fik vi aftensmad, Berit, Anne Vibe og Nicole fik lavet en rigtig god gang spagetti med kødsovs, så det var lækkert. Susannes ven Michelle kom også forbi, hun hjalp Susanne med sangen, men det gik stadigvæk ikke. Tiden nærmer sig nat, vi har fundet et par gode film, og spiser chips til. Det blev en dejlig aften med masser af NXT-hygge.
Vi skulle også sove, og det gik ”godt”. Nicole, Anne Vibe, Mads, Nicolai, Carsten og Ejner havde en madras/liggeunderlag hver. Jesper og Benjamin sov sammen på en stor luftmadras, Susanne og Charlotte sov sammen på en mellem madras, de kunne lige være der. Og Tom sov på gulvet. NATNAT ;)
Morgen: Ejner var den første der stod op, og der efter Charlotte, og Carsten. Vi fik en god ide til at vække de andre, vi tændte computeren, og skruede helt op for højtaleren, også afspillede vi ” who let the dogs out”.
Så var der nogen der vågnede. Lidt efter omkring kl. 09.00. kom Nicole og Charlotte’s mor, far og lillebror, med morgenmad, mmm… lækkert! Nå arbejdet kaldte, vi gik straks i gang med de for skellige ting.
Og Susanne fik endelig styr på sangen, hun måtte dog begynde forfra i et andet program. Jesper og Nicolai startede med lidt teoretisk, men gik ned til robotten lidt senere. Tom og Benjamin var i fuld gang med robotten, og det køre bare der ud af.
Selvfølgelig kage ;) nå dagen gik hurtigt, men vi fik nået en masse.
Vi har også fået sponseret 2 flotte æsker Lego af Lego. Dem vil vi bruge til en konkurrence for publikum i Nordals-hallen.
 

Den. 1. november 2007: 
I dag arbejdede vi meget på robotten. Benjamin kom ikke i dag, så Charlotte blev reserve, og måtte køre med Tom. Det gik rigtig godt. Okay måske ikke så godt, der var problemer med en del af kørselsprogrammeringen. Vi fandt ud af at robotten, og reserve robotten ikke måler samme værdi, det skulle der laves om på så godt vi ku’. Vi finjusteret de programmer som ikke virkede. Og så kom vi lige til at køre med svage batterier, UPS! Om igen. Kage fik vi selvfølgelig også, det var en kanelkage med karamel-glasur. Mmm…!
 

Den. 28. oktober 2007:
I dag fik lavet det meste af den teoretiske opgave men mangler lidt endnu. Inde ved robotten er vi også ved at få styr på tingene, og vi fik også bygget et værktøj til turbinen. Vi fik lavet det sidste færdig ved hundene. Der kom også en mand forbi der gerne ville vide lidt om hvad vi lavede. Vi fik også taget nyt gruppebillede. I dag havde Norup-familien kage med. Vi fandt nogle gode billeder man kunne have bag på blusen.


Den. 23. oktober 2007
:
I dag besøgte vi Nørreskovskolen i Svendstrup hvor vi skulle undersøge deres energi forbrug. Vi delte os op i små grupper som hver undersøgte hver sin del af skolen. Noget af det vi fandt ud af var at der ovenpå stod mange PC'er på standby selvom de ikke blev brugt. Vi fandt og flere punkterede vinduer som trængte til udskiftning. Alle vinduer skal dog snart skiftes ud. Desværre var der ingen der havde kager med.


Den. 21. oktober 2007
:
I dag nåde vi mange ting.  Det var faktisk næsten utroligt for mange havde lige været til lan og var derfor meget trætte. Underholdnings holdet blev færdig med hundene og de fik lavet om på konkurrence kassen. Teori holdet fik lavet den første opgave, og fik kigget lidt på hvilke energikilder der bruges i vores lokalområde og lavede to sider i power point om det, til den teoretiske præsentation. Robot holdet fik også lavet meget. Vi fik lavet et nyt værktøj til ”solcellerne” og selvom det tog en del tid, fik den programmeret så den kørte perfekt. Vi fik også dæmningen til at køre. Selvfølgelig fik vi også kage, den smagte godt. Til slut lovede Ejner, Mads 5kr hvis han havde tabt sin rokketand inden aften, 1 min. efter havde Mads revet sin tand ud, så Ejner blev 5kr fattigere.    


Den 14. oktober 2007:

I dag begyndte underholdnings holdet så på udklædningen og de begyndte at finde
ud af hvad vi skulle have af pynt i pitten. Inde ved robotten prøvede Tom og Nicolai at opgradere vores værktøj, som aflever hydrogen bilen og solcellerne ved huset, så det også kan tage trucken med hjem. Jesper og Susanne brugte en del tid på at få programmet, som skal hente majsen og uranen til at virke men det så ud til at det virkede til sidst. Ejner ville prøve en ide med en bokse arm, men det bliver vist ikke til noget da vi har er bedre værktøj.


Den 7. oktober 2007:

I dag gik underholdningsholdet i gang med at kigge på hvad vi skulle bruge af udklædning til vores sang ”Who let the dogs out”. Jesper og Nicolai lavede en liste over ting som vi skal kigge på når vi skal ud på den skole som vi har valgt til den teoretiske opgave. Susanne samlede fakta om de forskellige medlemmer så vi kan få opdateret vores medlemsside på hjemmesiden. Jesper og Benjamin arbejdede hårdt for at får kørslen som løser solcellerne på taget og sætter hydrogen bilen på plads til at virke. Det lykkedes også næsten. Susanne og Nicolai lavede et værktøj til at hente majsen og uranen. Vi kiggede også på hvad vi kunne lave af forbedringer ved det værktøj som skal aflevere ting til kraftværket. Underholdningsholdet begyndte at tage mål og lave pynt til udklædningen det skal nok blive rigtig sjovt.


Den 30. september 2007:
I dag begyndte vi med at tænke på underholdning (mht. til, scene-show osv.) Vi kiggede på bygnings- og forbrugsplanen over Stevning skole, som vi fik af skolens pedel Steffen Fog. Jesper og Susanne fik lavet nogle grafer så det blev lidt mere overskueligt at sammenligne forbruget fra de forskellige år. Nede ved robotten arbejdede vi videre på nogle af værktøjerne og fik retter op på en fejl ved olieboreplatformen. Vi fandt ud af at jo stører hjulene er jo hurtigere køre vi, så vi monterede 2 store hjul på robotten. Vi spiste selvfølgelig også kage. I dag kom vores T-shirt også så bagefter vi havde spist fik vi taget gruppebillede og enkeltbillede. Vi manglede dog Nicolai, men vi gjorder plads til ham på biledet så vi sætter ham bare ind.


Den 23. september 2007:
I dag fik vi besøg af 2 mænd, den ene hed Henning Kolmos og kom fra LINAK, den anden hed Nis Krog og han er energikonsulent, han forærede os alle et tænd-sluk ur, som vi kunne afprøve derhjemme. De fortalte om energi, sparemuligheder og hvor meget de brugte. Det blev et helt ”foredrag” !! I dag fik vi lavet mange opgaver. Nicolai begyndte at bygge værktøj til opgaven med solpanelet, og blev færdig med det. Jesper og Susanne har fået lavet værktøj til kulvognen og kornet, de er i gang med at programmere korn opgaven. Benjamin er i gang med værktøjet til satellitten, og det går godt. Susanne fik lært Tom at sigte med robotten. Anne Vibe og Dorthe fik kigget lidt på musikken til vores show, men det er ikke bestemt endnu. Vi fik også et nyt medlem i dag hun hedder Nicole, og hun er LilleSøster’s lillesøster.


Den 16 september 2007:

I dag kiggede vi på den teoretiske opgave, vi snakkede om at vi ville arbejde med LINAK’s runde bygning. Vi fandt også på mulige spørgsmål til LINAK om deres energi forbrug. Vi fik også et nyt medlem med på holdet, som hedder Mads, han er dog lidt for lille endnu, men han kan stadig være vores maskot. Efter vi havde kigget lidt på den teoretiske opgave spiste vi sandwhist, det smagte godt.
Bagefter gik vi ned og kiggede på den tekniske opgave, der var nogle ting vi ikke helt forstod, men dem spørg vi bare hjernekraft om.
Jesper og Nicolai fik bygget lidt på værktøjet til kulvognen, det gik meget godt, de begyndte også at kigge på programmeringen. Mads, Tom og Ingen-fejl begyndte på værktøjet til opgaven, hvor vi transporterer: vindmøller, strømforsyning og træplantning, over til fabrikken, det var ikke så nemt.
Susanne blev næsten færdig med at bygge reserve robotten, men hun var desværre også syg og havde det derfor ikke så godt. Benjamin fik også begyndt på et værktøj til ”solenergi-satellit” opgaven, det er lidt svært på grund af reglen med at man skal være HELT uden for bassen, før man gør noget. Charlotte og Kresten legede lidt med det hjul vi først ville havde til at udløse satellit opgaven. Til sidst fik vi kage og så tog vi hjem.


Den 9. september 2007:

I dag så vi så banen for første gang. Vi byggede banen og opgaverne, og begyndte at gætte lidt på hvad vi skal. Det ser rigtig spændende ud og vi glæder os vildt meget til på lørdag når opgaven bliver frigivet.