Power Puzzle 2007 Climate Connection Dagbog 2008 Nano Quest 2006

1. Maj 2009: I dag er vi rejst til København. Se billeder fra Childrens Climate Call under fotoalbum

 

25.-26. April: Hjemme i Danmark igen. Vi har fået pakket ud fra USA turen og pakket det hele igen, til næste weekend, hvor vi skal til København og deltage i Childrens Climate Call (også kaldet FLL Open European Championship). Robotbyggere/-kørere og programmører har hele weekenden arbejdet med forbedringer af robot og programmer. Pigerne har gjort alt klar til pitten i København. Teoretisk præsentation er blevet øvet med Tom, som skal med til København. Der er blevet lavet planer for transport og hvem der skal dele værelse med hvem. Nu er der ved at være styr på det. Nu mangler vi bare lidt træning med robotten.
 

9. April 2009: I dag er vi rejst til Atlanta. Følg med i turen via rejsedagbogen

 

7. April 2009:

I dag mødtes vi kl. 10, og så skulle det bare køres igennem rigtig mange gange^^ det ser efterhånden rigtig god ud^^ Hen på dagen kom Jyske Vestkysten på besøg og interviewet os. Vi tog hjem i dag omkring kl. 14.30, og så mødes vi i morgen tidlig for sidste gang inden afrejse, og køre på med fuld power.

Kage: Der var ingen der havde taget kage med i dag, men vejret var så godt at vi kørte ned i Brugsen og købte noget kage^^

 

6. April 2009:

Teknisk: Robotholdet + Berit mødtes i dag kl. 10.00 og så gik vi ellers i gang med at øve og bygge lidt. Pigerne kom lidt senere for at øve underholdning og dansen der til. Det ser godt ud. Robotten kører FANTASTISK (efter et stykke tid), der var lidt problemer med indsamleren i starten, men den fik vi styr på^^ Så var der problemer med isvand^^’ hehe det går da meget godt^^ og vi er nu nede på 2.21min.

Kage: Berit gav is og Nicolai ringede efter kage^^ Vi forsatte til kl. lidt over 18, så vi fik pizza^^

 

5. April 2009:

Teoretisk: I dag øvede vi den en gang igennem og det gik rigtig godt^^

Teknisk: Vi har arbejdet rigtigt meget på indsamleren i dag, og der er stadig lidt problemer med den, men det er blevet bedre. Vi prøvede også at køre det hele igennem, og vi fik en ny rekord…
Vi er også begyndt at øve på den tekniske præsentation.

Samarbejde: I dag blev vi delt op i 2 hold (legen forgik i gymnastiksalen). Først fik det ene hold bind for øjnene, og så skulle de finde et reb. Derefter skulle holdet (stadig med bind for øjnene) lave et kvadrat. Det andet hold skulle observere og sige hvordan det første hold klarede sig. Bagefter byttede de 2 hold pladser. Det var vildt sjovt at se hinanden gå rundt og baske med armene, fordi man ikke viste hvor man var og hvornår man gik ind i noget^^ HEHE^^

Kage: Nicole havde ”kage” med i dag, det var kage med is, flødeskum og frugter på

Underholdning: I dag fik også øvet os på koreografien

Kunne ikke idag: Mads.

 

4. April 2009:

Teoretisk: Den fik vi overhovedet ikke tid til at øve os på

Teknisk: Den dumme indsamler blev endnu engang bygget lidt om og nu ser det endelig ud til at den kører perfekt. Det var nu også på tide!

Underholdning: Det blev pakket den ene taske efter den anden med reklameting fra Vestas som vi kan dele ud i Atlanta. det blev også skrevet lidt mere på sangen og den begynder nu også at næsten færdig.

Kage: Både Berit og Ejner havde kage med og der var faktisk mere end vi kunne spise, også selv om Martin syntes at han fik et lidt for lille stykke af Kresten.

 

29. Marts 2009:

Teoretisk: Vi nåde ikke at øve i dag... Men nu er der styr på vores model^^

Teknisk: I dag blev den tekniske oversat... dumme indsamler kør nu ordentligt....

Kage: Jesper havde taget kage med i dag og den var rigtig god mmm...

 

22. Marts 2009:

Teoretisk: Vi øvede den et par gange i gennem og nu går faktisk rigtig godt. Der var lidt problemer med hvad vi skulle sige til vores model, så det begyndte vi at kigge på.

Teknisk: Vi øver og vi øver og det begynder at se lyst ud.

Underholdning: Sangen blev lavet i dag

Kage: Berit havde taget 2 store kagemænd med, fordi vi havde vundet prisen som årets forening^^

 

15. Marts 2009:

Teoretisk: Vi øvede ikke teoretisk i dag, fordi vi efterhånden er ret god til den, og vi ville hellere bruge lidt ekstra tid på robotten^^

Teknisk: Det køre supert godt og i dag begyndte vi at køre hele kørsler... Det gik meget godt^^

Kage: I dag havde Ejner (vejleder) fødselsdag, så han havde taget kagemand med. mmm....

Samarbejde: I dag Blev vi delt op i to hold. Opgaven gik ud på at hvert hold skulle lave en kasse (med farvet papir , billeder.. osv...) mangen til en der stod i et andet rum. Man måtte kigge gratis 2 gange og ellers kostede det 5 min. Fejl kostede 1 minut pr. stk. Til sidst talte vi sammen hvem der havde brugt mindst tid. Det var en sjov udfordring, og den var også anderledes end dem vi ellers havde prøvet. 

Underholdning: Vi fik ikke lavet noget på underholdningen i dag...

Kunne ikke: Mads og Susanne

 

8. Marts 2009:

Teoretisk: I dag blev der øvet igennem og nu mangler vi bare lige 10 sek.

Teknisk: "Hmm... når det ikke virker må man begynde forfra..." sådan gik det for vores Indsamler i dag. Og da det endelig så lidt lyst ud, prøvede vi med en ny model... -_-' ikke noget at sige til at forældrene er ved at blive nervøse over at vi måske ikke når det.

Kage:I dag havde Nicolai taget en BLÅ kage med, mmmm... den var god^^

Samarbejde: I dag fik vi alle bind for øjnene og nogle LEGO klodser i hænderne. Vi skulle finde ud af hvad for en klods der manglede. Det gik faktisk rigtigt godt.

Underholdning: Sangen har vi fundet "Bring it all back" - S club 7! Og vi fik også det meste af teksten lavet om. Der er så meget gang i sangen at vi skal danse til^^ det bliver sjovt.

 


1. Marts 2009:

Teoretisk: Vi øvede i dag og kom helt ned på 6 min. og 17 sek. Nu skal vi bare lige skære 1 min. og 17 sek. af, og så er den hjemme.

Teknisk: "Finalen" blev gjort færdig i dag. Der er stadig lidt problemer med "Indsamleren", men det ser lysere ud, og den blev næsten færdig i dag.

Kage: I dag havde Mads kage med^^ mmm... den blev hurtigt spist^^

Samarbejde: Vejlederne har sørget for at der er en samarbejdsøvelse hver gang^^ I dag skulle vi bygge efter en model, af en elefant. Det gik godt^^

Kunne ikke: I dag kunne Susanne ikke komme.

Pigerne har lavet konkurrence-spørgsmål til vores pit-konkurrence i USA.

 

21-22. Februar 2009:
I denne weekend blev der holdt NXT-overnatning!

Vi startede dagen med en samarbejds leg... Holdet skulle bygge et hus ud af nogle "gamle" legoklodser, på 10 min (klodserne gad ikke hænge sammen).
Bagefter satte vi vores vejleder til, at bygge en rumstation på 9,40 min.^^ begge parter klarede det godt.
Vi fik også lavet pit.

Teoretisk: I dag blev der øvet på engelsk. I starten var det svært, og for nogen var det første gang, de overhovedet så deres tekst.
Alle klarede det rigtig godt, og allerede 2. gang vi øvede var vi omkring de 8 min. (man har 5 min.)

Teknisk: I løbet af denne weekend har vi bygget 3 forskellige indsamlere, og de virker alle næsten lige godt, den ene virker lidt bedre end de andre.
Vi har fået huset programmeret. Finalen er blevet forbedret, så vi nu skyder vores "holdleder" (forskeren/ski manden) af sted og kører ham ned bagefter^^hov
Og nu mangler vi ikke så meget mere....

Kage: I de 2 dage havde Bjarke og Benjamin Jansen kage med (vi fik kage mellem hvert måltid).

Holdet: Selvfølgelig er det ikke sundt (hverken for sjæl eller krop) at arbejde med lego hele tiden. Heldigvis havde vi også gymnastiksalen, og den blev brugt meget^^ Der var også Wii, X-box og PS2 der.

Mad: Vi fik selvfølgelig også mad, og det kan vi takke pigerne for: Sidsel, Dorthe, Anne Vibe, Nicole og Berit. Mads hjalp også til med kyllingen.

Kunne ikke komme: Martin og Benjamin.   

Tak for en fantastisk weekend alle sammen^^


 

15. Februar 2009:
Teknisk: I dag fik vi lavet et nyt værktøj til huset, nu skal det bare programmeres. En nye indsamler kom til syne i dag, vi prøvede at programmere den her til sidst, og der var kun nogle få konstruktions fejl. Det ser lyst ud^^ pullback værktøjet kørte 100% rigtigt (ud af 1 gang^^)

Teoretisk: Vi fik lavet mapper til pitten omkring vores venner fra Sydamerika, og deres projekt.

Andet: Planlage vores weekend sammen, og fandt på ting vi skulle lave. Pakkede de T-shirts vi har fået sponseret til USA turen. Lavede de kasser til pitten hvor vores badges skal være i.

Kage: Sidsel havde æblekage med flødeskum med i dag mmmmm..... den var god^^

Kunne ikke komme idag: Susanne, Martin, Benjamin og Bjarke.8. Februar 2009:

Teknisk: I dag blev der bygget om igen og igen. Værktøjet til huset blev gjort "transportabel", ellers kan vi ikke have det med til USA. Martin måtte side og skille det ad med 2 knive^^. Mads arbejder som altid på sin pullback. Nicolai og Jesper er begyndt at programmere indsamler, den er blevet vildt hurtig.

Teoretisk: Billederne fra vores fine plancher blevet taget ned og er ved at blive sat ind i en bog. Der blev også lavet mærker, som skal side på kufferterne når vi skal til USA.   

Kage: Kagen kom lidt sent i dag fordi Martin havde glemt at sige han skulle have kage med. Men den var rigtig god, og vær at vente på.   

Kunne ikke komme: Benjamin og Bjarke.

 

1. Februar 2009:
Teoretisk: Præsentation er oversat, og klar til at blive læst igennem. Vores fine model er klar, parat..... okay vi skal lige have prøvet den før vi ved om den er parat^^' men den ser godt ud. Så må vi jo håbe at den virker lige så godt, som den ser ud^^

Teknisk: Pullback blev i dag lavet om, så nu er den endnu mere teknisk, men den gider ikke rigtigt at virke^^. Værktøjet til huset blev der også kigget meget på idag... vi fandt ud af at den manglede et hjul... det var derfor den ikke kunne køre^^'

Kage: I dag havde Dorthe taget en Danmarks kage med^^ Vi må håbe at den giver så mere held til World Festival^^

Kunne ikke komme idag: Nicolai.

 

25. Januar 2009:
I dag er det gået rigtigt godt^^

Teoretisk: Præsentationen er ved at blive oversat og er nået rigtigt langt. Hehe, det var lidt svært i starten med at få det oversat, for pigerne kunne ikke finde en ordbog. Men heldigvis fandt de både en bog, og en på computeren. 

Teknisk: Det går hurtigt fremad. Værktøjet "Is Borig Kompas", er færdigt og programmeret. Pullback-værktæjet er ikke langt fra, og det nye til huset bliver bygget med hast. Den nye indsamler er blevet så hurtig er den er helt svær at styre, men vi skal nok få vist den hvem der bestemmer^^

Kage: I dag havde Charlotte kage med, det var en mars-kage^^

Kunne ikke komme i dag: Susanne, Martin og Benjamin.

 

18. Januar 2009:
I dag fik vi begyndt på vores nye model, som demonstrer vores løsning på kloakproblemer. Sissel og Berit var også begyndt med at oversætte vores sparetips.

Teknisk: Mads er næsten færdig med sin nye version af hans pullback- motor. Banjo er begyndt på at lave en nye model, der skal løse huset.

Kage: Banjo skulle have kage med, men det var rigtig hans lille bror Bjarke der havde bagt den^^'

Kunne ikke komme: Dorthe, Jesper, Martin og Anne Vibe.

 

11. Januar 2009:
I dag sad vi og snakkede omkring ændringer der skulle laves. Der var mange ting der skulle laves om: fx. værktøjer, oversætte præsentation, nyt show... osv. Vi sad og snakkede i ca. 4 timer, hehe det var lang tid^^

Teoretisk: Vi arbejdede ikke med den teoretiske i dag.

Teknisk: Vi hang et stort stykke papir op på døren, og skrev alle vores mål ned på det (inden for det tekniske). Og derefter gik vi bare i gang med at bygge om.

Show: Vi fandt en sang i dag, vi vil prøve at bruge "Danmarks drenge" (danmarksangen)

Kage: Anne Vibe skulle have kage med i dag, og der var 2 lagkager og en ølkage (hvidtøl).

Kunne ikke komme: Banjo.

 

30. November 2008:
I dag mødtes alle ved Nicole, Dorthe, Sidsel og Annes værelse, fordi vi ville vække Nicole med fødselsdags sang. Hun havde fødselsdag i dag. Vi sang, hun pakkede op, også skulle vi have morgenmad.
Ca. kl. 12.00 tog vi af sted fra hotellet. Vi blev enige om at tage ud på en kælkebakke. Det var mega sjovt og det kan slet ikke beskrives med ord alle de sjove ting vi lavede. Hvis man rigtigt skal forstå hvordan vi havde det, skal man se billederne.

Dernæst tog vi af sted til havnen i Larvik og så sejlede vi hjem.

 

NXT Network News (NNN)
Direkte fra Norge siger tak
for en fantastisk weekend!
 

29. November 2008:
Vi vågnede tidligt om morgenen til at dejligt syn, det havde sneet i nat. Alt var smukt og hvidt udenfor, det var som at møde et stort snedækket landskab.

Konkurrencedagen startede med indmarch og herefter skulle første robot kørsel køres. Vi kom rigtig godt fra start og kunne indkassere hele 340 point. Den teoretiske og tekniske præsentation gik også rigtig rigtig godt. Alle lavede en super præsentation og i den teoretiske blev vi endda indkaldt til endnu en fremlæggelse fordi dommerne ikke kunne blive enig om hvilket hold der skulle vinde. I den tekniske fremlæggelse blev dommerne også præsenteret for design og programmer så at de var ved at gå bagover. Vi var alle enige om at præsentationerne var kanon gode.

Ved prisuddelingen blev vi nomineret i hele 4 kategorier og fik endnu engang programmeringsprisen med hjem. Vi var enig om at aldrig har vi været så tæt på Champion prisen som i år.

Det var en god dag, men alle på holdet var enige om at vi ikke ville med til after-party. I stedet for ville vi have NXT hygge. Og det fik vi også:

Vi startede med pizza, derefter var de fleste taget i poolen, andre så film og nogen spillede også computer. Det var en sjov aften og vi var længe oppe og snakkede.

 

28. November 2008:
Vi kørte hjemme fra tidligt om morgen, og efter 5 timers kørsel (i bil) stod vi ved havnen. Der blev spille guitar Hero hele vejen til Norge.
Da vi endelig var kommet om bord og ud på havet, var der så meget vind, at skibet gyngede MEGET!!!
Det blev bedre hen af vejen, og efter 2 timer gyngede den ikke mere. Vi sejlede alt i alt 3½ time.

Da vi var kommet i land kørte vi til hotellet i Kongsbjerg. Det var et super flot hotel og der var mange lys. Elevatoren var med glas rude så man kunne se ud på gaden. Der var desværre ingen sne. Værelserne var store og flotte, sengene var bløde og nogle af hovedpuderne var så store at man kunne begrave sig i dem. (billeder følger).

Til aftensmad havde vi bestilt ”norsks-pizza” og de meget gode.
Nogen var også en tur i poolen, det var forfriskende, men der var meget klor i poolen.

Derefter gik vi alle i seng.

 

27. November 2008:
Teknisk: 395 point dagen før vi rejser til Kongsberg. Very Nice. Nu har vi også arbejdet næste hver eneste aften og hele weekenderne siden finalen i Nordborg. Så er det dejligt at se at vi nu kan komme meget meget tæt på 400 point.

Hilsen fra de "ægte" vejledere!: Det er kanon godt alt det I har fået lavet. I har alle sammen virkelig arbejdet hårdt på at gøre både robot kørslen, den teoretiske opgave, jeres underholdning, ja alt hvad I har rørt ved så perfekt som muligt, og ligemeget hvordan det måtte komme til at gå i Norge har det været en kanon turnering i år med rigtig mange sjove timer.

 

26. November 2008:
Teknisk: De magiske 400 point er endnu ikke nået, men her i aften har vi flere gange kørt 385 point på under 2½ minute. Med lidt held snupper vi 400 point i Kongsberg. Der er god grund til store smil. I morgen skal der pakkes biler så vi ses i Kongsberg.

 

25. November 2008:
Teknisk: Der bygges fortsat lidt om og programmeringen finpudses også. Det er utroligt at vi aldrig bliver helt færdigt

Andet: I dag havde vi besøg af en flok spejdere der gerne ville se vores robot køre

 

24. November 2008:
Teknisk: Hvad skal jeg sige? Hvor svært kan det være. WOW!!!! Vores robot-kørsel kan næsten ikke blive bedre. Tid= 2.19^^ og pointene
er næsten o top der mangler bare lige lidt, og de fejl der har været ved de sidste kørsler er "engangsfejl" som sjælet sker^^
Yes yes yes^^ vi kan næppe blive gladere^^

Andet: Idag ankom en pakke fra vores FLL venner (Bricks for Brains) i Lompoc Californien. Inde i pakken lå der rigtig mange spændende ting som er typiske i USA men ikke i Danmark. Vi siger rigtig mange tak og håber at vores pakke til dem også snart ankommer til Lompoc

 

23. November 2008:
Teknisk: 3 minutter kom vi desværre kun ned på og nu arbejdes der med at finde sekunder i de enkelte kørsler. Vi håber at vi når det inden fredag.

Underholdning: I dag har vi fået at vide at vi kan få lov til at underholde i Norge. derfor øvede vi også vores sang og fik lagt noget rigtig godt koreografi ind i underholdningen.

Kage: Nicole havde æbleskiver med så nu nærmer julen sig

 

22. November 2008:
Teknisk: I dag tror vi nok at vi fik færdig bygget samt færdig programmeret og i morgen skal vi for første gang forsøge om vi kan køre 400 point på under 2½ minut. Vi tror alle på at det kan lade sig gøre, men vi må vente at se.

Teoretisk: Vi fik øvet en gang til samt lavet nogle plancher som viser de to hold vi arbejde sammen med fra Syd Afrika og USA. Vi føler os rigtig klar med vores teoretiske opgave

Kage: Nicolaiiiiii havde idag kage med og den blev godkendt. Jam Jam !!!!!

Andet: Nu er vi ved at være klar til at skulle til Norge. Se bare den flotte streamer bag på bilen.

 

20. November 2008:
Teknisk: Der kæmpes med den sidste kørsel. Vi er nød til at lave lidt om på den, sådan så at boreriggen hentes som det sidste. Fordi der hele tiden laves om på robotten og programmeringen er det umiligt at blive færdig med robot beskrivelsen, men Charlotte gør et godt forsøg.

 

19. November 2008:
Teknisk: Så kan værktøjet til aflevering af diger samt rejsning af dæmningen løses. Det samme gælder huset hvor hastigheden er skruet op. Husværktøjet slingrer helt vildt. Vi kalder den "Drunken saylor"

Kage: Vi var ikke ret mange til FLL idag men der var 2 der havde kage med. Vi væltede os i alt for meget kage. Uhm

 

18. November 2008:
Teknisk: Nu begynder vi at kunne høste frugterne af alle de mange forbedringer der er blevet foreslået til hvordan vi måske kan nå op på de 400 point på under 2½ minut. Flere af robot kørslerne har vi fået til at køre meget hurtigere og andre har vi lavet lidt smartere.

Andet: Nicolai fik "allenådigst" lov til i en kort periode at bære "Holdleder" mærket, og vi fik besøg af Karate pigerne Susanne og Benedikte. 

Kage: Berit havde friskbagte boller med. Delicious, superb


17. November 2008:
Teknisk: Vi bygger og programmerer fortsat. Vi håber at vi snart får er så langt at vi kan begynde tidskørsler igen. Vi er meget spændte på at se hvormeget alle forbedringerne hjælper os.


16. November 2008:
Teknisk: Det nye værktøj er færdigt og programmeret. "Skrallespanden" kører ikke for godt længere, men vi gir ikke op.
For hver dag der går kommer vi tættere på de 400 points, og vi tror på at vi kan gøre det^^

Teoretisk: Det hele blev øvet i gennem og vores keycard blev lavet færdig. Vi er nu under 5 min.

Kage: Da Jesper og Dorthes mor havde fødselsdag i tirsdags, havde de taget kage og toast med^^ mmm...


15. November 2008:
Teknisk: Vores afslutning virker, borigen, iskernen, huset og aflevering af bolde virker. De sidste programmer/værktøjer som fx. indsamler og kompas er næsten perfekte. (Men det er dog lidt svært at få NXT'en til at gøre hvad den skal^^)

Teoretisk: Da vi kun har 5 min. i Norge bliver vi nød til at skærer 5 min af vores præsentation. Og ganske utroligt nåde vi at får den færdig på et par timer^^ så den teoretiske kører bare.

Kage: Idag havde Ninja mor og Mads' bror bagt NXT kage. Rigtig rigtig lækker

Underholdning: Vi er i gang med en ny film, med mange nye sjove billeder.
 

12. November 2008:
Teknisk: Nu kan finalen fint køre op over iskanten. Der er også kommet mere fart på de enkelte kørsler


11. November 2008:
Teknisk: Vi forsatte fra i går med ombygninger.


10. November 2008:
Teknisk: Vi mødes for at lægge en strategiplan over robot-banen. Og da vi var nået alle værktøjerne i gennem fandt vi ud af at alle skulle laves om. Hehe vi måde også frem til at det værktøj/program der tog 30 sek. skulle vi ikke bruge, vi kunne gøre det på en meget hurtiger måde. 


8. November 2008:
Endelig kom den store finale dag som vi har glædet os rigtig meget til. Vi var godt klar over at i år ville der blive hård kamp om pokalerne og især ProRiders gav den virkelig gas, men det gjorde vi også og det lykkedes da også igen at få Champion prisen med hjem til Stevning. I de indledende runder gik robot kørslen nogenlunde selv om vi den ene gang var nede at runde ved 120 piont. Det er dog i de afgørende runder at det gælder og her kørte robotten og robotkørerne bare helt perfekt og kunne til slut køre sejren hjem. I den teoretiske gik præsentationen også rigtig godt. Anne fniste hele tiden og så ud til at have det rigtig sjovt. Selv om tiden var knap nåede Tom da også at få fodboldbanen oversvømmet. I den tekniske fremlæggelse kørte Mads rundt med dommeren så at han så helt forpustet ud da han var færdig. Det var dommeren der så forpustet ud, Mads så blodt tilfreds ud. Martin, Nicolai og Charlotte kørte også med klatten og hver gang Charlotte tog et nyt værktøj op fik hun sagt at "nu skal i se det bedste værktøj vi har"

Alt i alt en rigtig god dag som sluttede med After party hjemme hos Nicole og Charlotte. Mandag starter vi forberedelserne til Kongsberg. Målet er at kunne køre 400 point på under 2½ minut. En svær opgave da ingen endnu har gjort det. Vi vil dog gøre et forsøg.


7. November 2008:
Klokken er nu 03:00 lørdag morgen og nu kører de sidste hjem. Det har været en meget lang dag men vi håber at det var alle kræfterne værd.


6. November 2008:
Teknisk: Nu går det rigtig godt fremad. Ikke mindre end 2 værktøjer er blevet bygget om i dag. Vi mangler dog endnu at køre en rigtig tidskørsel. Det er også ved at være slut med at vi kan lave flere ændringer til vores tekniske præsentaion. Redaktionen har snart deadline

Kage: Der var både boller og brunekage idag. Carsten spiste for 2. Det må betegnes som en fejl


5. November 2008:
Teknisk: Så er vi endelig begyndt at beskrive vores værktøjer. Der er dog stadigvæk noget programmering der skal rettes på.

Kage: I dag havde Charlottes far bagt kage til os Yeh!!


4. November 2008:
Teknisk: I dag fik vi det hele ordnet, nu skal det bare øves og øves..... osv.^^

Kage: Ingen ØV ØV ØV !!!!!


3. November 2008:
Teknisk: Så er vi næsten klar til at køre tidskørsel. De sidste programmeringer skal gerne være færdig imorgen aften.

Underholdning: Vores udsendte team kammerat Martin er i New York for at rapportere om klimaforholdene over there.

Kage: Kiks


1-2. November 2008 FLL Weekend:
Teknisk: Lige nu går det fantastik, og programmeringen bliver mere og mere indviklet^^ men det gør ikke noget.  

Teoretisk: Alt er som det skal være og i dag øvede vi en sidste gang.

Kage: Alle rekorder blev slået med Uldahl Jansen's imponerende kage, Se filmen her (4MB)

Underholdningen: I dag fik vi det hele øvet i gennem.

Alle kunne komme og være med hele weekenden. Kanon sjov FLL weekend
 

26. Oktober 2008:
Teknisk: Det kan kun gå fremad og det er bestemt også det det gør^^

Teoretisk: Det kunne ikke gå bedre, vi har hoved og hale på vores præsentation, vi mangler bare lige de sidste fakta. 

Kage: I dag skulle Sidsel have kage med, men hun var i København, så det var hendes storebror Nicolai der måtte have kage med^^ Og den var rigtig god^^

Kunne ikke komme i dag: Anne Vibe og Sidsel.
 

19. Oktober 2008:
Teknisk: Det går både frem og tilbage. Alle programmer på nær et er klar, men værktøjet til huset skulle der lige laves lidt om på. Alt i alt går det hurtigt fremad.

Teoretisk: Vi kører fremad med 300km/t, men der er dog nogle stoppe steder ind i mellem.

Kage: Mads havde kage med i dag som Ninja mor havde bagt. Kanon kage^^

Kunne ikke komme i dag: hmm... hov vi var her alle sammen i dag^^


18. Oktober 2008:
Teknisk: Det gik endnu bedre i dag og vi nu ved at have styr på alle programmerne... eller næsten^^

Teoretisk: Næsten alle arbejdede med den teoretiske i dag, og vi er kommet rigtig langt.

Kage: Lille Mads havde kage med i dag og den var rigtig god.^^

Kunne ikke komme idag: Benjamin og Bjarke
 

15. Oktober 2008:
Teknisk:
I dag blev der igen igen programmeret på robotten. Vi tror vi fik styr på en del af de problemer vi har set tidligere.

Teoretisk: Sidsel, Anne og Dorthe fik skrevet lidt manuskript til den teoretiske opgave.

Kage: Ejner havde ikke Onsdagssnegle med men havde istedetfor taget sutsko med.
 

14. Oktober 2008:
Teknisk:
I dag blev der udelukkende programmeret på robotten. Vi havde svært ved at få robotten til at køre lige ud.


12. Oktober 2008:
Teoretisk:
I dag har vi bygget et hus og en fodboldbane som skal bruges til vores teoretiske opgave. 

Teknisk:
Der blev virkelig programmeret heftigt idag. Vi kan nu hente iskernen og boreriggen. Det store værktøj til aflevering af bolde er også blevet forfinet.

Underholdning:
Nu er vi klar med rygmærkerne til vores bluser. De er blevet rigtig flotte.

Kage:
Benjamin havde kage med og Berit havde igen tage dejligt frugt med. Kom ikke og sige at vi ikke spiser sundt.

Kunne ikke komme idag:
Charlotte, Nicole og Jesper kunne desvære ikke komme.


7. Oktober 2008:
Teoretisk: I dag var vi til møde med en af de personer vi havde kontaktet, angående vores teoretiske opgave.
Det var et fint møde og vi fik taget mere end 5 sider notater.

Kunne ikke komme:
Store Mads, Susanne og Jesper.
 

4-5. Oktober 2008:
Teoretisk:
tirsdag for vi besøg af, én af de personer vi har kontaktet omkring vores emner. 

Teknisk:
Det køre bare der ud af, vi har mentalt løst hele banen, og vi mangler kun få ting, til at vi kan få afprøvet om vi kan køre 400 point.

Underholdning:
På disse to dage er der sket mere end vi i vores vildeste fantasi kunne forstille os. Show er enestående i år, og vi glæder os til at vise alle andre det.^^

Kage:
I disse dage havde Martin og Dorthe NXT kager med. Flot!^^

Kunne ikke komme idag:
Der var desværre mange der ikke kunne komme.
Lørdag: Susanne, Ejner, Kresten, Benjamin, Jesper, Tom, Lille Mads og Nicolai.
Søndag: Kresten, Benjamin, Jesper, Tom og Lille Mads.


28. September 2008:
Teoretisk: I dag så vi vores bluser, og de var seje. I år er de orange, og der står nr. 1 på dem. Selve den teoretiske opgave går rigtig godt, og vi har nu også fået kontakt til det FLL hold vi skal arbejde sammen med.

Teknisk: Det vælter bare ind med ideer, men vi har dog bygget om 1000 gange^^.  

Underholdning: I dag fandt vi den sang vi skulle bruge^^ og alle har været med til at lave forslag til teksten.

Kage: Uhm, idag var der både kage og frugt. Lækkert!

Kunne ikke komme idag: Alle kunne komme idag så der var rigtig gang i den.


21. September 2008:
Teoretisk:
I dag skulle vi finde et emne til den teoretiske opgave, det gik godt. Vi er så småt ved at få et mønster, på hvordan det teoretiske skal forløbe. Vi har lige nu meget kontakt rundt omkring i landet, så vi er sikre på, at få snakke med de rigtige mennesker.

Teknisk:
I dag gik det bare fremad, fremad og atter fremad, her at vi også så småt i gang med i hvilken række følge vi løser opgaverne i.

Underholdning:
Der kommer hele tiden nye ideer og nu er vi inde omkring noget hiphop. Der kom også nogle ideer til vores hatte.

Kage:
I dag var det Toms tur til at have kage med, det var en god kage. Mmm…

Kunne ikke komme i dag:
Martin kunne desværre ikke komme i dag.


13. September 2008:
Teoretisk:
I dag så vi opgaven, og vi gik straks i gang med at læse om den. Så blev der ellers snakket om klimaet og golfstrømmen. Vi begynde også at diskutere om hvad man tænkte på når man hørte ordet "klima". Anne Vibe kom med en genial ide om hvordan vi skulle fremlægge i år.

Robot:
I dag kom banen, så den byggede vi selvfølgelig. Bagefter begynde vi at snakke om de forskellige opgaver, og hvordan man muligvis kunne løse dem. Det ente med vi havde 5 forskellige måder at løse en opgave på. Jesper og Mads fik lavet en prototype til et multiværktøj. Der dem også bygget 2 backup-robotter.

Underholdning:
Vi begyndte at snakke om hvordan årets underholdning skulle forgå.

Kage:
I dag var det Anne Vibes tur til at have kage med, men det var ikke bare kage hun havde med. Hun havde også taget pizzasnegle med. Det smagte rigtig godt.

Kunne ikke kommer:
Susanne, Dorthe, Martin, Benjamin, Bjarke og Kresten (vejleder).


7. September 2008:

Først og fremmest kom der 3 nye medlemmer i dag, Martin, Bjarke og Sidsel.
I dag mødes vi for at skille alt det gamle LEGO ad, for bagefter at sortere det hele.
I starten var det Jesper, Benjamin, Martin og Bjarke der sorterede. Dorthe, Anne Vibe og Sidsel lavede collager / billeder af holdet, og hang dem op på væggen. Berit (vejleder) hjalp til med collagerne. Ejner, Carsten og Kresten (vejledere) sørgede hele tiden for at der var nok LEGO, at sortere.
Nicole og Charlotte kom lidt senere, de var oppe i kirken.
Susanne, Nicolai, Tom, lille Mads og Mads kunne desværre ikke komme i dag, af forskellige årsager.
Det var Charlotte der skulle have kage med i dag. Den var god, men den ville have været bedre med flødeskum på. Vejledere Carsten blev lidt ”sur” over at det var en rund kage (han elsker hjørner).
Bjarke fandt på et tidspunkt nogle NXT-bolde, og prøvede at jongler med dem. Det gik ikke for godt^^.
Alt i alt var det en sjov dag, og en god begyndelse på dette års sæson.