Robo-Camp Dagbog 2008   www.nxtgeneration.dk   Robot Summercamp billeder

Hej vi tænkte det kunne være en god ide at skrive lidt dagbog over robot sommer campen, som jeg (Susanne), Charlotte og Mads er med til. Vi har desværre ikke mulighed for at ligge billeder ud!

7. August 2008:
I dag skulle vi så over i rosengårdscentret hvor konkurrencen skulle afholdes. Alle skyndte sig at blive klar, så vi kunne overholde tidsplanen. Vi havde fået en plads på det store torv, hvor baner og borde var stillet op til dagens konkurrence. Der var kamp om bordene for at få det sidste rettet til. Lidt henne på dagen fik alle lov til at prøve en SegWay, selvom man faktisk skulle være 16 år og der over. Så gik konkurrencen igang, og der var rigtig mange som kom for at se det. Hold 1 vandt robot kørslen og alle på holdet fik derfor en Ipod. Hold 3 vandt samarbejds konkurrencen, som gav dem 111point, men dette kunne desværre ikke gøre op med de få points som deres robot hentede hjem. Endelig fik Katrine prisen for, at gøre sit bedste for samarbejdet i gruppen, hun fik en kæmpe robot. Da vi var færdige i rosengårdscenteret tog vi tilbage til vores hotel hvor vi evaluerede ugens forløb. Alle var meget tilfredse og kom med gode forslag til næste år. Da vi gik var det ikke et farvel men et "vi ses næste år" 

6. August 2008:
I dag havde vi også rigtig mange medie hold på besøg. Først havde vi besøg af et hold fra SBSnet som kom og filmede. Så kom en af folkene fra robot-laboratoriet og underviste os i programmering. Undervisningen blev dog i midlertid afbrudt, da DR1 kom og ville filme hvad vi lavede. Kort efter de var kommet, kom Fyns stifttidende for at filme og høre hvad vi mente om campen. Da vi kom hjem havde vi frit program indtil nyhederne kom, for der skulle vi se os selv i fjernsynet. Der blev ved med at komme andre indslag end det med os, og da det var ved at være slut med nyhederne, blev vi bekymrede for, om de havde skiftet os ud med Pia, som havde fået det dårligt. Endelig kom vores indslag på halvandet minut og så var alle glade. Om aftenen gik vi alle spændte i seng, og tænkte på hvem der mon skulle vinde til næste dags konkurrence.

5. August 2008:
I dag skete der en hel masse. Vi stod alle op kl. 7, fik morgenmad og lavet madpakke til dagen. Da vi kom over på universitetet gik folk med det samme i gang med deres robotter. Senere kom der én og fortalte os om design. Han fortalte om hvordan man giver sin robot en opførsel som passer til opgaven, og hvordan man få den til at se godt ud samtidig med at den stadig er funktionel. For at holdene også skulle bruge det, fik de nogle små opgaver undervejs, som også fik dem lidt væk fra den egentlige konkurrence, hvilket var godt. Længere henne på dagen da der var tid til en lille pause fra robotterne, delte vi os i to hold, hvor det ene spillede bordfodbold og det andet spillede basketball. Bagefter byttede vi. I løbet af dagen havde vi både folk fra TV2/Fyn, som kom og filmede, en mand fra P4 og to fra Mikroværkstedet som kom for at få lidt at skrive til deres hjemmeside. Da aften holdet kom for at hente os, gik vi ned til McDonalds hvor vi fik aftensmad. Derfra tog vi så over i biografen hvor vi så Kong Fu Panda på engelsk, den var rigtig sjov. Bagefter tog vi hjem og havde frit program til vi skulle i seng.

4. August 2008:
I dag tog vi afsted fra Als kl. 6.00 og kørte mod Odense hvor vi mødtes med de andre kl. 9.00. Her præsenterede vi først os selv, hvorefter vi blev fordelt på værelserne. Vi er 5 piger og 16 drenge, og der er masser af plads på værelserne. Da vi havde fået pakket lidt ud, gik vi over på universitetet hvor vi først fik lidt at vide om hvad der skulle ske. Derefter blev vi fordelt på nogle hold hvor man gjorde meget for at undgå at folk som kender til FLL kom på hold sammen. Pigerne blev også fordelt på hver sit hold, og på denne måde har vi fået lavet nogle meget fair hold. Senere tog vi over til robotlaboratorie tekniske fakultets værksted hvor de viste os nogle forskellige robotter som de arbejdede på. Vi så blandt andet en robot som skulle kunne finde blodårerne i ens arm og tage en blodprøve. Det var meget spændende.
Bagefter tog vi tilbage til bygge lokalerne, og da aften holdet kom for at hente os havde folk slet ikke tid til at skulle hjem. Da vi var kommet hjem fik vi lidt at vide om hvad vi alt skulle lave i løbet af ugen. I morgen skal vi blandt andet ud og se Kong Fu Panda i biografen og på Mcdonalds. Til aftensmad fik vi lasagne, det smagte rigtig godt. Så havde vi en lille quiz, hvorefter vi stille og roligt gjorde klar til at gå i seng. Kl 22.00 skulle vi ligge i vores senge og 22.30 skulle der være ro.