Dagbog 2012

Food Factor 2011                     Body Forward 2010              Smart Move 2009
 Climate Connection 2008           Power Puzzle 2007             Nano Quest 2006

FLL konkurrencen 10. nov. 2012
Vi havde en rigtig sjov dag. Alle præsentationerne gik rigtig godt og vi fik topkarakter i alle dicipliner, men vores robot havde desværre en dårlig dag, så vi kom ikke i finalen. Vi kom på en samlet 2. plads og fik teknologiprisen og samarbejdsprisen. Dermed slutter sæson tidligt og vi må finde på andre nye sjove projekter i robot-klubben.

Lige inden finalen!

Her er lidt billeder der viser hvad vi har gang i ;)

     

   
Vi er godt i gang, se selv billedet (det er de klodser vi bygger værktøjer af)
                  
                         
Okt. 2012
Hold da op! Vi har haft så travlt så vi helt har glemt at skrive dagbog :) UPS!

I hvert så kæmper og kæmper vi, teoretisk er blevet læst igennem første gang, og strategien på robotbanen er på plads. Nu mangler der bare at øves tusind gange på begge poster... derudover bygger vi om igen på et af de værktøjer der allerede virkede :)

Nu er der ikke lang tid tilbage, men i følge vores "det skal laves om 1000-gange"-strategi så er vi lidt bagud ^^


   
7. okt. 2012
Vi forsætter derud af!

Der kæmpes på alle område, og vi kommer tættere og tættere på - dog med lang vej tilbage endnu :)

Piten og profileringen var i dag det helt store samtale emne og det bliver rigtigt fedt! der var mange af de nye der havde mange rigtig gode ideer :) Showet er også blevet brainstormet, og vi har fundet en super super ide!! vi håber vi så også når det!

          
Så skal der lærers at programmere!     ja... det her må i jo gætte :)      Måske leger vi for meget nogle gange


    
Der bygges på livet løs                          MAD!! :)

 29. - 30. sept. 2012
NXT-WEEKEND!!

Så har vi haft vores første NXT overnatning, og det har virkelig været en sammenryster. Der er blevet bygget rigtigt rigtigt meget, robotten er så godt som designet - og den sidste mission er på plads ;)

Vi have i løbet af weekenden også ekspert besøg, og hun kom med nogle informationer der virkelig slog kegler (og vi har fået STRIKE både teoretisk og teknisk) :) Derudover kører det med den teoretiske!

Vi har i løbet af weekend også leget en masse; teamwork, fodbold, WII!! Det har været virkeligt sjovt og hyggeligt :)

Maden har også været helt fantastisk bl.a. også med 2 rigtig gode kager, lavet af Elvedin og Simon :) Mmmm..

Her under ses nogle billeder fra weekenden:


"Genius at work"                            Teamwork - find rebet                 De fandt rebet :)
Lav et kvadrat                                   Ny programør-lærling                    MAD!!!!  
Der arbejdes teoretisk                                  hmmm... lidt sorte streger ved broen :D23. sept. 2012
I dag fik vi besøg af vores senior-ven, som kom og drak kaffe og spiste kage med os, mens vi snakkede! I dag var det Michael der havde sørget for kagen, og det var en rigtig dejlig brownie kage :) derudover havde Jens også noget kranse kage med.

Inde på det tekniske er der også blevet bygget en masse gode ideer. I dag lærte alle de nye også den specielle bygge teknik kaldet "byg-det-om-tusind-gange". Det startede med kommentaren; jammen så skal jeg jo bygge det hele om... :D

Ellers er vi ved at være fuldt klar på NXT-weekend i næste uge! 

     
"og vi følger godt med :)"                                Lidt programmering                       Kaffe og kage med gæst ;)
16
. sept. 2012
Yes! så kom vores bane endelig!! :) I dag er der rigtigt blevet bygget bane og brainstormet de første ideer. Der blev også taget godt fat på den teoretiske, og der var rigtig rigtig mange ideer da vi snakkede om årets opgave - men vi glemte at skrive dem ned... :)

Mie havde i dag en super god KAFFE-chokolade-kage med! den var lækker! :)

 Der tegnes!   Banen bygges   Banen bygges
Der tegnes!                      Banen bygges

Banen bygges   KAGE!
KAGE!
9. sept. 2012
FLL møde med nye medlemmer.
I dag fik vi besøg af 3 nye medlemmer, Thomas, Simon og Jens. Vi fik skilt alle elementer fra sidste sæson ad og alle værktøjer fik samme tur. Alle vores klodser blev sorteret pænt op i kasserne. Den nye bane er ikke kommet endnu, så vi brugte tiden på at lave nogle forskellige Teamwork øvelser og lære hinanden bedre at kende bl.a. ved at stille op på række efter alder og i alfabetisk orden, finde ud af, at vi tilsammen er 108 år gamle og gennemsnitsalderen er 12 år. Vi lavede også en kommunikations-øvelse, hvor vi skulle bygge en lille LEGO-model og så skulle det andet hold ved hjælp af de samme klodser og mundtlig forklaring bygge en magen til. Vi talte også om emnet Senior Solutions og brainstormede lidt omkring mulige emner og samarbejdspartnere.


3. sept. 2012
Besøg hos LEGO i Billund.
Dronning Margrethe og Prins Henrik er også på besøg og vi fortæller om FLL og viser dem robot og kørsel.
Det var en meget spændende dag.
Se flere billeder under Photos

2. sept. 2012
Første møde i den nye sæson (Senior Solutions). Vi havde besøg af en ny dreng, som ville se hvad vi laver. Vi brugte mødet til at forberede os på vores besøg på LEGO i Billund dagen efter. Vi fik bygget "Grisemodellen" igen og prøve kørt robotten og banen til Food Factor.


4.+7.+11. Juli 2012
NXT Generation besøgte bibliotekerne i henholdsvis Nordborg, Sønderborg og Gråsten.
Der var mulighed for at tilmelde sig et "mini" kursus i programmering og prøve køre robotten på en bane.


28. juni 2012

Live på TV i udsendelsen Ramasjang.

NXT Generation var live med på TV i Ramasjang. Holdet viste SUMO brydning med NXT robotter.
Det var en spændende eftermiddag og der var mange besøgende ved slottet i Sønderborg.6. - 9. juni 2012

Til FLL OEC i Mannheim Tyskland.

Fantastisk oplevelse. Vi havde det rigtig sjovt og oplevede mange spændende ting. Den første dag brugte vi på at bygge pit op og tale med deltagere fra de andre hold. Der var hold med fra 36 lande. Vi kørte også nogle prøverunder med robotten. Dag 2 var det tid til præsentationerne, team work, projekt og teknisk alle 3 lige efter hinanden. Det var rigtig godt og faktisk også lidt sjovt. Vi følte alle at det gik rigtig godt.
Vore pit var også rigtig godt besøgt. Der var mange der gerne ville se og fotografere vores robot og værktøjer, men også modellen til projektet blev beundret. Der blev kørt 2 runder med robotten, det gav ikke de højeste point, men vi var med blandt de første 8.
Dag 3: 3. robotkørsel. Den gik desværre ikke så godt, vi fik ikke højere point tal og kom dermed ikke blandt finalisterne i robotkørslen. Dommerne kom til vores pit, for at tale med os om hvordan vi arbejdede sammen (team work) og de tekniske dommere var der også, for at høre endnu mere om robot og programmering.
Om eftermiddagen var der præmieoverrækkelse. Vi var meget spændte på, om vi nu også fik en præmie med hjem. Jo, det fik vi skam. Vi fik 1. præmien for mekanisk design på robotten og var nomineret til prisen for programmering, Strategy & innovation for robot samt Team work. Et rigtig godt resultat.  Se billeder under Photos 05-06-2012

Ready to leave to FLL OEC in Mannheim
Today we had our last meeting before the competition in Mannheim. We had a very funny day. We practiced with the robot and had a FOOD Factor Team work exercise where we made a food factor man of vegetables.
Wednesday morning we will go by car to Mannheim (8 hours drive).

 
Frem til OEC 2012 i Mannheim:
Der er kun 4 uger til OEC løber af banen i Mannheim, Tyskland, så vi har rigtig travlt med at forberede os (VI HAR KUN LIGE FÅET INVITATIONEN) :)

Der er på mindre end 3 dage blevet oversat alt vores teoretiske, og vi er allerede i fuld gang med at øve -- der er en masse nye svære og underlige ord! Så her er ingen pauser!!

På det teknisk er vi jo NXT Generation, så alt skal selvfølgelig bygges om, og der er allerede 2-3 nye værktøjer på banen (men vi begynder at mangle klodser :D)

Der bliver som altid også lavet en masse skøre teamwork øvelser, og de ender altid i masser af grin!!!!!!! :)

De næste par weekender op til arbejder vi på livet løs, og glæder os til en super sjov konkurrence og selvfølgelig en altid spændende oplevelse i Mannheim!!  VI SES (SEE YOU ALL IN MANNHEIM) ;) 
Den 8. januar: 2012:

Godt nytår til alle.
Her kommer dagbogen for 2012